Grok’ta sohbet geçmişi, model geliştirme tercihi, kişiselleştirme ve paylaşım bağlantısı ayrı kontrollerdir. Hangi yüzeyde kullandığınızı belirleyin; X içindeki ayarla bağımsız Grok uygulamasındaki ayarın yerini aynı sanmayın. Özel bir sohbet seçeneği kullanmak da gereksiz hassas veri paylaşma ihtiyacını ortadan kaldırmaz.
Bir tercihin model eğitimini değiştirmesi, bütün kayıtların anında silindiği anlamına gelmez. Benzer biçimde geçmişte görünmeyen sohbetle hiçbir şekilde işlenmeyen veri aynı kavram değildir. Saklama koşulları ve istisnaları güncel resmî açıklamadan değerlendirin.
Bu alanlardan birini değiştirince diğerlerinin de değiştiğini varsaymayın. Örneğin geçmişi temizlerken daha önce gönderilmiş bir paylaşım bağlantısını ayrıca kontrol etmek gerekebilir.
Paylaşım bağlantısını bir başkasına göndermeden önce bağlantıda hangi konuşma ve eklerin göründüğünü inceleyin. Özel bilgi içeren bir ekranı yalnız başlığını değiştirerek güvenli hale getiremezsiniz.
İş veya müşteri belgesiyle çalışıyorsanız kurumunuzun onayladığı araç ve veri koşullarını kullanın. Bir kişisel hesap ayarının kurumsal gizlilik yükümlülüğünüzü tek başına karşıladığını varsaymayın. Gerekli olmayan isim, kayıt numarası ve kimlik bilgilerini dosyadan çıkararak başlayın.
X ile bağımsız Grok’u ayırın
Grok’u X içinde kullanıyorsanız X’in gizlilik ve veri paylaşımı açıklamasını inceleyin. Bağımsız web veya mobil uygulamada ise ilgili hesabın veri kontrollerini okuyun. Ayarın hangi veriyi ve hangi tarihten sonraki kullanımı etkilediğine bakın.Bir tercihin model eğitimini değiştirmesi, bütün kayıtların anında silindiği anlamına gelmez. Benzer biçimde geçmişte görünmeyen sohbetle hiçbir şekilde işlenmeyen veri aynı kavram değildir. Saklama koşulları ve istisnaları güncel resmî açıklamadan değerlendirin.
Kontrol edilecek dört ayrı alan
- Geçmiş: Hangi konuşmaların hesapta göründüğü ve gerektiğinde nasıl yönetildiği.
- Model geliştirme tercihi: İçeriğin bu amaçla kullanılmasına ilişkin mevcut seçim.
- Kişiselleştirme: Hesap veya başka hizmet verilerinin deneyime nasıl yansıtıldığı.
- Paylaşım: Oluşturulmuş bağlantıların kimler tarafından açılabildiği.
Bu alanlardan birini değiştirince diğerlerinin de değiştiğini varsaymayın. Örneğin geçmişi temizlerken daha önce gönderilmiş bir paylaşım bağlantısını ayrıca kontrol etmek gerekebilir.
Kendi hesabınızda değişikliği doğrulayın
Önce doğru profilde olduğunuzu kontrol edin. İlgili ayarı açıp açıklamasını okuyun ve ihtiyacınıza uygun tercihi kaydedin. Sonra aynı bölüme dönerek seçimin korunup korunmadığına bakın. Ortak cihazda çalışıyorsanız işlemden sonra oturumunuzu kapatın.Paylaşım bağlantısını bir başkasına göndermeden önce bağlantıda hangi konuşma ve eklerin göründüğünü inceleyin. Özel bilgi içeren bir ekranı yalnız başlığını değiştirerek güvenli hale getiremezsiniz.
İş veya müşteri belgesiyle çalışıyorsanız kurumunuzun onayladığı araç ve veri koşullarını kullanın. Bir kişisel hesap ayarının kurumsal gizlilik yükümlülüğünüzü tek başına karşıladığını varsaymayın. Gerekli olmayan isim, kayıt numarası ve kimlik bilgilerini dosyadan çıkararak başlayın.