Geliştirme ortamı yönetimi platformu Daytona, 500 Emerging Europe'un katıldığı turda 2 milyon dolar yatırım aldı

  • Konbuyu başlatan Tuğçe İçözü
  • Başlangıç tarihi
T

Tuğçe İçözü

Misafir
Geliştirme ortamı yönetimi platformu , 2 milyon dolar tohum öncesi yatırım aldığını . Yatırım turuna 500 Emerging Europe, Tiny.vc, Silicon Gardens, Darkmode VC ve Firestreak katılım gösterdi. Yatırım turuna katılanlar arasında Postman, Honeycomb, Sentry, Supabase ve Netlify gibi tanınmış geliştirici araçlarının kurucularının yer alması da dikkat çekti.

Codeanywhere'in kurucuları tarafından hayata geçirilen Daytona, aynı anda birden fazla proje üzerinde çalışan yazılım geliştiricilerin, projelerini kolayca geliştirebileceği bir ortam sunuyor. Dev Containers'ı destekleyen girişim IDE veya Git sağlayacılarıyla birlikte çalışabiliyor. En önemlisi ise Daytona'yı kendi altyapınızda barındırabiliyorsunuz.


Kuruculardan Ivan Burazin'in paylaştığı blog gönderisinde kullanılan ifadeye göre, Daytona, kurumsal şirketlere odaklanarak GitHub Codespaces'in arkasında bıraktığı boşluğu doldurmaya çalışıyor. Burazin'in belirttiğine göre; bu boşluk Uber, Airbnb, Shopify ve Spotify gibi şirketlerin kendi geliştirme ortamı yönetim platformlarını geliştirmesine yol açtı.

Daytona neler sunuyor?​


Özellikle regülasyon açısından kapsamlı yükümlülüklere sahip kurumsal şirketler, güvenlik ve gizlilik endişeleri nedeniyle bulut tabanlı yazılım geliştirme araçlarına yönelmekten çekiniyor. Daytona'nın kurum içinde barındırılması, onu bulut tabanlı yazılım geliştirme ortamlarından ayırıyor. Buna ek olarak Daytona, VS Code, RubyMine veya PHPStorm gibi yerel yazılım geliştirme ortamları (IDE) ile entegre olabiliyor.


Bunlara ek olarak Daytona'nın, bulut geliştirme ortamlarında görülen bazı avantajları yerel geliştirme ortamının sağladığı güvenli ortam ile buluşturduğunu söyleyebiliriz. Ölçeklenebilirlik de bu avantajlardan biri. Geliştiriciler kurum içinde barındırılan Daytona üzerinden projelerine RAM ya da CPU gibi daha fazla kaynak tahsis edebiliyor. Bununla beraber Daytona, geliştiricilerin aynı anda birden fazla ortamda kodlama yapabilmesini de sağlıyor.

Ürün şu an için kapalı beta sürümünde. Girişim önümüzdeki dönemde ticari bir lisans üzerinden kullanıcı başına ücretlendirme modeliyle çalışmayı planlıyor. Bununla beraber, kullanıcılara bir takım kısıtlamalara sahip ticari olmayan bir lisans da sunulacak.

 

Users who are viewing this thread