Mimari odaklı üretimsel kopilot: Finch

  • Konbuyu başlatan Tuğçe İçözü
  • Başlangıç tarihi
T

Tuğçe İçözü

Misafir
Mimari odaklı üretimsel kopilot , mimarların ve yapay zekanın birlikte çalışarak tasarımlar üretmesini sağlıyor. Platform, mimari tasarımınızı optimize etmek için yapay zeka, grafik teknolojisi ve gelişmiş algoritmalar kullanıyor. Çalışmalar sonucunda tasarımlar, adeta bir sonraki seviyeye taşınıyor.


Finch, üçü de mimar olan Jesper Wallgren, Pamela Nunez Wallgren ve Martin Kretz tarafından kuruldu. İsveç merkezli girişim, kendini bina planlamasının geleceği olarak tanımlıyor. Finch'i, mimarlık geçmişi bulunan kişilerin geliştirmesi, ürünün daha fazla içgörüye sahip olmasına yol açıyor.

Jesper Wallgren'in daha önceki röportajlarında aktardıklarına göre; Finch, kural tabanlı ve yapay zeka olmak üzere iki tür zekaya sahip. Kural tabanlı, kullanıcının kendisinin değiştirebileceği girdilere sahip algoritmalar içeriyor. Bina yüksekliği, daire dağılımı ve duvar kalınlığı gibi detaylara uygulanabiliyor. Kural tabanlı yapı, birbirinden farklı tekrarlayan görevleri otomatikleştirebiliyor. Finch’in sunduğu kat planları ile katları ve birimleri otomatik olarak doldurmanız mümkün. Aynı şekilde kat planlarını kolaylıkla defalarca değiştirebiliyorsunuz.


Mimari odaklı üretimsel kopilot: Finch




Finch'in yapay zeka kısmı ise kullanıcıları anlamaya ve farklı tasarım önerileri üretmeye odaklanıyor. Bir anlamda Finch'in yazılımını ne kadar çok kullanırsanız, Finch o kadar akıllı hale geliyor. Finch'in üretimsel yapay zeka teknolojisi, hızlı iterasyonlara imkan tanıyarak çok çeşitli tasarım seçeneklerini daha hızlı bir şekilde keşfetmenizi sağlıyor.


Platformdaki hata önleme özelliği sayesinde mimarlar gönül rahatlığıyla projelerini ortaya koyabiliyor. Kullanıcılar, tasarıma odaklanırken, Finch de arka planda binaların firmanın, müşterinin ve belediyenin kurallarına uygun olduğundan emin oluyor.

Son olarak Finch’in Revit, Rhino ve Grasshopper gibi ürünlerle entegrasyon kurduğunu belirtelim. Finch’i kullanmak için sitede yer alan formu doldurarak erişim talebinde bulunmanız gerekiyor.

 

Users who are viewing this thread