Spotify'ın kurucusu Daniel Ek, CEO'luk görevini devrediyor

• Konbuyu başlatan Gözde Ulukan
  • Başlangıç tarihi
G

Gözde Ulukan

Misafir
, 1 Ocak 2026 itibarıyla önemli bir yönetim değişikliğine gidiyor. Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su , bu tarihten itibaren CEO görevinden ayrılarak yönetim kurulu başkanlığı rolüne geçecek. Ek'in yerine, halihazırda şirkette üst düzey görevlerde bulunan ve eş-CEO görevini üstlenecek.

Bu değişiklik, son birkaç yıldır fiilen uygulanan yönetim yapısının resmileştirilmesi niteliğinde diyebiliriz. Ek, "Son yıllarda günlük operasyonların ve stratejik yönün büyük kısmını Alex ve Gustav’a devretmiştim. Bu değişiklik sadece unvanları mevcut işleyişe uygun hale getiriyor" .

Yeni dönemde Söderström, ürün ve teknolojiden; Norström ise iş geliştirme ve gelir modellerinden sorumlu olmaya devam edecek. Her iki isim de Spotify'da 15 yıldan uzun süredir görev yapıyor ve 2023'ten bu yana şirketin eş başkanlık görevini yürütüyordu. eş-CEO’lar, doğrudan Daniel Ek'e rapor verecek ve hissedar onayının ardından yönetim kuruluna katılacak. Daniel Ek ise yeni rolünde sermaye tahsisi, uzun vadeli strateji ve yönetim kuruluyla koordinasyon gibi konulara odaklanacak.

2006 yılında Martin Lorentzon ile birlikte Spotify'ı kuran Daniel Ek, şirketi 2018'de New York Borsası'na taşıdı. Bugün 184 pazarda faaliyet gösteren Spotify'ın 696 milyon kullanıcısı bulunuyor ve bunların 276 milyonu ücretli abone.

Users who are viewing this thread